Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Sophia Bendz: ”Jag har gjort fler investeringar under pandemin”

Publicerad: 22 juni 2020, 05:42

Henric Smolak gästas av Sophia Bendz i nya avsnittet av ”Under 15”.

I det 132:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Sophia Bendz, som är partner och investerare på Atomico. I avsnittet diskuterar duon investeringar och jakten på nästa unicorn.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Sophia Bendz blev en av de allra första anställda på Spotify och är idag affärsängel och partner på ett av Europas största riskkapitalbolag Atomico. Som en spindel i svensk tech är hon på jakt efter kommande unicorns som ska förändra världen. Sophia Bendz är positiv till den nordiska startup-scenen och tror på många nya fantastiska bolag inom en snar framtid. 

– Förebilderna, infrastrukturen, pengarna och hungriga entreprenörer finns alla i Norden. Jag är helt övertygad om att här kommer utvecklas fantastiska bolag som kommer förändra världen. Om jag var entreprenör idag skulle jag satsa på hälsa eller matsektorn. Att göra bra för världen och fortfarande tjäna mycket pengar är inte motsägelsefullt, tvärtom, säger Sophia Bendz i podden. 

Angående den rådande pandemin säger hon att det är ”business as usual”. 

– Jag har gjort fler investeringar i vår än förra året. Det är nu man ser mer kvalitativa case med entreprenörer som måste ställa om och satsa på nytt. Vi har pengar som vi vill investera och trots att pandemin påverkar hela världen så är min dörr öppen som vanligt. 

Lär dig mer om jakten på nästa unicorn i ”Under 15”: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på medietechbolaget Strossle. 

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev