Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Sofia Larsson: ”Om du känner flygskam bör du fundera över Netflixskam”

Publicerad: 22 augusti 2022, 05:26

Henric Smolak gästas av Sofia Larsson i podden Under 15.

I det 245:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av poddaren och 1337:s konsult Sofia Larsson. Duon diskuterar hållbar digitalisering.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Världens alla datacentraler står ungefär för lika mycket koldioxidutsläpp som flygindustrin. Detta menar Sofia Larsson är ett stort problem som inte diskuteras bland internetanvändare eller företag. 

– Vår digitala livsstil på internet kräver en enorm förbrukning av elektricitet. Vi har tiotals kopior på alla digitala dokument och många företag optimerar inte sina sidor för att vara energieffektiva. Vi måste börja diskutera internet och it-sektorns påverkan på vår miljö och klimat, säger Sofia Larsson i podden. 

Hur bör vi tänka kring att streama full HD i våra mobiler? Hur bör företag tänka kring sin digitala hållbarhetspolicy? Sofia Larsson säger att detta kommer bli mer reglerat och diskuterat inom kort. 

– Digitaliseringen har gått så fort så vi har inte hunnit börja tänka på hållbarhetsperspektivet. Men datan måste tala för sig själv och om vi pratar om flygskam bör vi kanske diskutera Netflixskam. 

Lär dig mer om hållbar digitalisering i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, vd på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev