Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Sofia Breitholtz: ”Entreprenörskap är nyckeln till en socialt hållbar värld”

Publicerad: 12 september 2022, 05:42

I det 248:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Reach for Changes vd Sofia Breitholtz för att diskutera social innovation och socialt entreprenörskap.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakNyheter

Reach for Change grundades i Sverige av Kinnevik år 2010 med visionen om att använda socialt entreprenörskap som metod och katalysator för att skapa en värld där alla barn och unga når sin fulla potential. Sofia Breitholtz har varit vd sedan 2017 och har ambitiösa mål om att tiodubbla sin samhällseffekt fram till 2030. 

– För att vi ska nå de globala målen krävs det en gemensam kraftsamling och att vi alla siktar högt. Vi har inte lång tid på oss att göra den här omställningen och därmed måste vi öka innovationstakten och möjliggöra för fler hållbara affärsmodeller att växa och utvecklas, säger hon i podden. 

Reach for Change har hittills stöttat över 1200 sociala entreprenörer. Sofia Breitholtz menar att lösningarna till stora globala utmaningar måste komma från personer som lever nära problemen. 

– Vårt syfte är att stötta entreprenörer som har lösningar för att se till att de mest utsatta människorna i vårt samhälle, i vårt fall barn och unga, får en chans till ett bättre liv. Och sedan ge dem bättre förutsättningar att utveckla dessa idéer och omvandla dem till hållbara organisationer. Det är så jag tror vi löser problemen långsiktigt, säger Sofia Breitholtz i podden. 

Lär dig mer om social innovation och socialt entreprenörskap här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15 

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev