onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

SEO-experten: ”Marknadsförare glömmer bort SEO:s långsiktiga potential”

Publicerad: 5 december 2022, 06:57

Henric Smolak gästas av Pixels grundare Henrik Vikström i podden Under 15.

I det 260:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av SEO-byrån Pixels grundare Henrik Vikström. Diskussionen rör sig kring sökmotoroptimering och hur det har förändrats det senaste decenniet.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Henrik Vikström studerade på KTH med sikte på att bli managementkonsult därefter. Men intresset för sökordsoptimering växte och blev snart ett heltidsarbete. Redan 2009 startade han eget bolag och har sedan dess drivit det framgångsrika och prisade SEO-byrån Pixel. 

– När jag började med SEO handlade det mest om länkningar och till viss del domännamn. Då behövde man egentligen inte bygga en bra sida med relevant och kvalitativt innehåll. Det har förändrats väldigt mycket tills idag, säger Henrik Vikström i podden. 

Henrik menar att många väljer att fokusera för mycket på köpta sökord och glömmer bort den långsiktiga potentialen det finns i sökordsoptimering. 

– Problemet är att marknadsförare idag är för kortsiktiga. Det finns så mycket att vinna på långsiktigt SEO-arbete om man bara vågar göra rätt typ av investeringar. Jag skulle säga att potentialen är större idag om man arbetar på rätt sätt. Det finns enkla saker man måste arbeta med kontinuerligt som Google belönar en för. 

Lär dig mer om sökordsoptimering i dagens avsnitt: 

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev