torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Sebastian Siemiatkowski: ”Vi har bara precis börjat”

Publicerad: 22 mars 2021, 06:52

I veckans fyra delar som släpps under måndag-torsdag diskuteras bland annat Klarnas resa, framtidens finansindustri, organisationsutveckling och alkoholism. Foto: Under 15


I det 170:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski.

Ämnen i artikeln:

Under 15KlarnaHenric Smolak

I veckans fyra delar som släpps under måndag-torsdag diskuteras bland annat Klarnas resa, framtidens finansindustri, organisationsutveckling och alkoholism.

Att Klarna nyligen nådde en rekordvärdering på 262 miljarder kronor är inget som förvånar Sebastian. Enligt honom har de precis börjat revolutionera en gigantiskt industri.

– Det är klart jag tycker det är roligt att det går bra. Men jag är en person som blickar framåt hela tiden. Det är dessutom så att media uppmärksammar saker en tid efter. Då är jag helt fokuserad på nästa mål. Det är en stor industri som ska revolutioneras och vi är fortfarande bara en väldigt liten del, säger Sebastian i podden.

Sebastian Siemiatkowski är kritisk till hur företag i dag är strukturerade. Klarnas nuvarande organisationsstruktur har varit svår att definiera men det viktigaste är att alla medarbetare känner till sitt syfte och är motiverade.

– Det tog mig lång tid att förstå att många företagsstrukturer i dag är anpassade för chefer och toppen av bolaget. Det borde ju vara tvärtom. Det viktigaste är ju att de som faktiskt utför arbetet vet de ska göra och känner sig motiverade, säger Sebastian i podden.

Lyssna och lär av en av vårt lands främsta entreprenörer här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15 

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15 

 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev