fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Sam Foroozesh: ”Lägg inte alla ägg i samma influencerkorg”

Publicerad: 30 januari 2023, 06:34

Henric Smolak gästas av Cure Medias vd Sam Forozesh i podden Under 15.

Det 268:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas av Cure Medias grundare och vd Sam Foroozesh. Tillsammans med Henric Smolak diskuterar han influencer marketings utveckling och vad marknadsförare ofta gör fel när de samarbetar med influencers.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakInfluencer marketingToppnyheter förmiddag

Sedan starten 2014 har Cure Media blivit ett av Nordens ledande bolag inom influencer marketing med kunder som H&M, Sephora och Skincity. De har även blivit prisade i DI Gasell tre år i rad och vann priset ”Årets Byrå 2022” på Influencer Marketing Summit. Sam Foroozesh tror att mycket av bolagets framgång är en effekt av ett starkt team som alltid fokuserat på att maximera värde för kunderna. 

– När vi började var influencer marketing ett väldigt nytt begrepp och vi hjälpte till att etablera en process för samarbeten för hela medieindustrin. Det har hänt så otroligt mycket de senaste åren men att influencers marketing är här för att stanna är det inget snack om, säger Sam Foroozesh i podden. 

Den senaste tiden har det varit många varumärken som drastiskt avslutat sina samarbeten med diverse influencers på grund av olika uttalanden eller incidenter. Sam Foroozesh menar att man ska tänka på att inte lägga alla ägg i samma influencerkorg. 

– Det är viktigt att inte bli alltför beroende av specifika stora influencers. Det är självklart att det medför en risk eftersom det är människor vi har att göra med. Sen är det en annan fråga hur varumärken väl hanterar sina samarbeten när en influencers hamnar i blåsväder. Att sprida risken är viktigt och det ger oavsett bäst effekt och resultat. 

Lär dig mer om influencer marketing i dagens avsnitt:

Spotify: Under 15
Itunes:
Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev