Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Retorikexperten: ”Vi har stora kommunikationsutmaningar”

Publicerad: 30 september 2019, 06:22

Retorikexperten Pontus F. Christoffersen gästar veckans avsnitt av podcasten Under femton.

I det 95:e avsnittet av Under 15 gästas Henric Smolak av retorik- och förhandlingsteknikexperten Pontus F. Christoffersen, på retorikbyrån Snacka Snyggt. I podden diskuteras vilken retorik och vilka strategier som gör oss till bättre förhandlare.


Ämnen i artikeln:

Under 15

Att förhandla är en naturlig del av vår vardag och våra arbetsliv. Pontus F. Christoffersen menar att vem som helst kan bli en duktig förhandlare och att det är något vi alla bör öva och bli bättre på.

- Människor generellt har väldigt starka kommunikationsutmaningar. Vi är rädda att stå inför publik, vi är konflikträdda och vi är dåliga på att ta diskussioner. Allt detta handlar mycket om att känna oss bekväma med vår egen kommunikation. Förhandlingsteknik kan hjälpa dig bli bättre på dessa färdigheter, säger Pontus F. Christoffersen i podden.

Ett vanligt misstag menar Pontus är att vi tror dominans och att ha ett övertag över motparten i en förhandling med hård ton är en bra strategi.

- Att trycka ner argument i någons hals så de inte får något utrymme görs allt för ofta men all forskning visar att de inte är alls effektivt. Vi är sex gånger mer benägna till att göra en affär eller gå med på en deal om vi tycker om den andra personen. Dessutom om vi är mer avslappnade och trygga i förhandlingen så blir vi mycket mer smarta och kreativa, säger Pontus i podden.

Lär dig mer om hur du blir en bättre förhandlare här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: ​Under 15 

Spotify: ​Under 15

Itunes: ​Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

 

Pontus F. Christoffersen

 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev