Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Rasmus Solholm: ”Företag måste vara mer flexibla”

Publicerad: 29 november 2021, 06:36

”Vi har haft en arbetsmarknad som har sett likadan ut alldeles för länge”, säger Rasmus Solholm.

I det 207:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Gigstrs grundare Rasmus Solholm för att diskutera gigekonomi.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Frilansare har funnits under en längre tid men samtidigt som den digitala utvecklingen har även den så kallade gigekonomin utvecklats där allt fler väljer att arbeta mer flexibelt. 

– Företag måste kunna vara mer flexibla idag. Det är många bolag som behöver viss kompetens under särskilda perioder och där är gigare en perfekt lösning. Man har kunnat se nu under pandemin hur många företag har behövt ny typ av kompetens och snabba omställningar och det är ett behov som bara kommer att öka, säger Rasmus Solholm, grundare av Gigstr, i podden. 

Rasmus Solholm som funderat mycket på framtidens arbetsmarknad tror att traditionella arbetssätt kommer försvinna alltmer. Framtiden talar för att vi kommer arbeta mer flexibelt och ta betalt för vår expertis och på det sätt vi själva vill utföra arbetet. 

– Vi har haft en arbetsmarknad som har sett likadan ut alldeles för länge. Vi alla har ju olika expertis och arbetar på olika sätt. Så att individanpassa arbetsmarknaden är en naturlig utveckling. Det är därför vi ser att gigekonomin växer inom flera sektorer, säger han i podden. 

Lär dig mer om gigekonomin i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev