Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Pophouse HR-chef: ”Viktigt att skapa en attraktiv arbetsplats”

Publicerad: 5 september 2022, 05:12

Helena Sjöberg är HR-chef på Pophouse. I veckan gästar hon podcasten ”Under 15”, bland annat för att prata om utmaningarna med att rekrytera mitt under en expansionsfas.

I det 247:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Pophouse HR-chef Helena Sjöberg för att diskutera företagets strategiska expansionsfas och konsten att finna rätt kompetens.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Helena Sjöberg har arbetat med HR i över 25 år inom stora amerikanska bolag som American Express och Microsoft. Sedan drygt två år tillbaka är hon HR-chef på Pophouse Entertainment. Bolaget är ägare i varumärken som ABBA Voyage, Perfect Day, Space, ABBA The Museum och gav sig nyligen in i den globala konkurrensen om musikkataloger genom köpet av Swedish House Mafias rättigheter. Deras senaste nyckelrekryteringar kommer från bland annat Harry Potter, Spotify, Paypal och Verdane.

– Vi är inne i en väldigt spännande expansionsfas där vi bygger ett internationellt bolag med duktiga medarbetare. Vi har ett momentum med allt spännande som händer och det innebär att vi behöver genomföra många nya rekryteringar. Det gäller att få allt att lira och placera rätt personer på rätt plats. Inom koncernen behöver vi hitta ett läge där vi fortsätter vara produktiva, innovativa och agila, samtidigt som vi skapar en struktur, säger Helena Sjöberg i podden.

När bolag växer snabbt menar Helena Sjöberg att det främst är viktigt att skapa en organisation med tillit, trygghet och tydlig kommunikation.

– Internt talar vi mycket om psykologisk trygghet vilket betyder att vi behöver känna oss trygga med att finjustera när det uppstår utmaningar. Det innebär att vi måste ha högt i tak. Varje ledares uppgift är att skapa en grundläggande trygghet i sina team. Nu när vi växer så snabbt måste vi också skapa en attraktiv arbetsplats så vi kan locka den bästa talangen, säger Helena Sjöberg i podden.

Lär dig mer om Pophouse och rekrytering i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15 

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev