fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Peltarion: ”AI en fråga om jämlikhet och demokrati”

Publicerad: 7 juni 2021, 05:48

Denna vecka är artificiell intelligens i fokus i ”Under 15”. Därför får Henric Smolak besök av Peltarions operativa chef Maria Danell och chefsjuristen Evelina Anttila.

I det 181:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Peltarions operativa chef Maria Danell och chefsjuristen Evelina Anttila för att diskutera artificiell intelligens och teknikens påverkan på vår nutid och framtid.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Flera studier visar att vår kunskap om teknik och artificiell intelligens är alldeles för låg. Detta är något Maria Danell och Evelina Anttila på Peltarion vill förändra.

– Jag tror inte att alla har insett hur stor påverkan AI kommer att ha på vårt samhälle – och redan har i dag. Samtidigt visar studier att väldigt många människor har lite eller ingen kunskap om AI. Det är verkligen problematiskt, och i slutändan en fråga om jämlikhet och demokrati, säger Evelina Anttila i podden

Företag måste också börja satsa mer på AI, menar Maria Danell och Evelina Anttila. Enligt dem är det inte enbart en fråga för IT-avdelningen utan hela organisationen.

– Många företag har fel uppfattning om vad man kan använda AI till. Det behöver inte användas till en ny innovation eller något stort. AI kan ersätta många befintliga processer och effektivisera. Mitt tips är att börja litet i förändringsresan och utveckla därifrån, säger Maria Danell i podden.

Lär dig mer om artificiell intelligens i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev