söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Patrik Illerstig ”Att köpa elbil online ska vara lika enkelt som att köpa skor”

Publicerad: 11 april 2022, 05:36

Henric Smolak gästas av elbilssajten Carlas grundare Patrik Illerstig.

I det 226:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören och Carlas grundare Patrik Illerstig. Diskussionen handlar om skiftet till elfordon.

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Patrik Illerstig beskriver sig som en intraprenör som nu blivit entreprenör på riktigt i sin nya karriär som bilhandlare med sitt bolag Carla. På mindre än ett år har bolaget lanserats, tagit in hundratals miljoner i kapital och blivit en marknadsplats för elbilar att räkna med. 

– Nischen med elbilar var väldigt given då det saknades en aktör som helt fokuserade på detta. Vi vill skapa en hybrid av en digital och fysisk kundresa som ger det lilla extra till våra kunder. Det ska vara lika enkelt att handla bilar som allt annat online, säger Patrik Illerstig i podden. 

Elbilar kan verka vara en etablerad industri, men är en industri som växer så det knakar. 

– Elbilsmarknaden är bara i sin linda. Vi på Carla hämtar, lagrar, fotar, fixar och levererar bilarna till kunder över hela Sverige. Det är en krävande och komplex operation, vilket passar utmärkt för en rastlös entreprenör som vill göra skillnad för både kunder och klimat. 

Lär dig mer om skiftet till elfordon i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, vd på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev