lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Olle Rydqvist: ”De stora förändringarna kommer med automatisering”

Publicerad: 6 december 2021, 06:36

Den här veckan får Under 15:s programledare Henric Smolak sällskap av PE Accountings medgrundare Olle Rydqvist.

I det 208:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av P-E Accountings medgrundare Olle Rydqvist för att diskutera hur vi kan gå från ett digitalt samhälle till ett automatiserat.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

PE Accounting har sedan starten 2011 haft visionen att ge entreprenörer, företagsledare och ekonomichefer en möjlighet till att ha kontroll över sin ekonomi. Med en vilja att förändra och automatisera redovisningsbranschen har de växt årligen med cirka 40 procent. Helt organiskt och utan riskkapital.

– Redovisning skapades som ett verktyg för köpmän i Italien på 1300-talet och skulle underlätta och skapa kontroll. Det var inte ett kontrollsystem för Skatteverket. Vi vill hjälpa företag att få en ny syn och förenkla ekonomiarbetet så de kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger medgrundaren Olle Rydqvist i podden.

Ekonomi och redovisning är en industri som tagit lång tid att digitalisera. Nu när det mesta är digitalt är nästa steg automatisering och det är där de stora spännande förändringarna kommer att ske, enligt Olle Rydqvist.

– Det är otroligt hur mycket som går att förenkla och förbättra när vi kan automatisera processer och manuellt arbete. Det finns mycket rädsla i konservativa industrier kring att arbeten ska försvinna och så vidare. Men sanningen är att alla nya innovativa genombrott historiskt har fått industrin att växa och skapat fler arbeten, säger Olle Rydqvist i podden.

Lär dig mer om hur vi går från en digital till en automatiserad värld i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev