lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Oliver Lundgren: ”Vi vill möjliggöra digitalt lärande för alla”

Publicerad: 4 april 2022, 05:40

I dagens avsnitt av podden ”Under 15” handlar det om edtech.

I det 225:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören och Skolons grundare Oliver Lundgren för att diskutera edtech och framtidens lärande.

Ämnen i artikeln:

Under 15Podcast

Edtech, menar Oliver Lundgren, handlar om att förbättra allt som har lärande att göra – inte bara att digitalisera skolan. Han menar att framtidens lärande kommer att vara både i klassrum och utanför.

– Digitaliseringen i skolan har gått rätt långsamt, särskilt när det gäller att hitta enkla sätt att arbeta digitalt i skolan. Edtech i stort handlar om att möjliggöra digitalt lärande för alla och det finns så mycket potential, säger Oliver Lundgren i podden.

Det livslånga och individanpassade lärandet är två saker som kommer att bli allt viktigare. För att skolan ska kunna hänga med menar Oliver Lundgren att man måste våga investera och satsa på nya sätt att undervisa.

– Skolan har sett i princip likadan ut i flera generationer. Men nu finns det så mycket potential för både lärare och elever att utnyttja digitala läromedel samt data som lärare kan få ta del av. Det krävs en plattform som hjälper skolan med att göra det digitala skiftet enkelt och där vill vi finnas till hands, säger Oliver Lundgren i podden.

Lär dig mer om Edtech och digitalt lärande i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev