Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Oliver Edholm: ”Andra i min ålder festar – jag försöker förändra världen”

Publicerad: 14 mars 2022, 06:42

Depic-grundaren Oliver Edholm gästar podden ”Under 15”.

I det 222:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av 19-åriga entreprenören Oliver Edholm som startat AI-bolaget Depict. De diskuterar ungt företagande och hur intresset för programmering och AI blev hans utbildning och karriärsval.


Ämnen i artikeln:

AIUnder 15KlarnaHenric Smolak

Under högstadiet skolkade han för att ta universitetskurser online och han värvades som 15-åring av Klarna. Fyra år senare leder Oliver Edholm hajpade Depict som vill göra AI-baserade produktrekommendationer tillgängliga för massorna.

– Jag hade svårt för skolan. Det var inget som intresserade mig och jag tyckte helt ärligt inte utbildningen var anpassad för den typen av behov jag hade. Jag började programmera i spel och sedan gick det över till att skapa enkla appar jag kunde ta betalt för. Det var då jag snabbt kom in i vuxenvärlden och entreprenörslivet som jag snabbt började älska, säger Oliver Edholm i podden.

Oliver Edholm tror att artificiell intelligens kommer förändra allt. Han mediterar dagligen och är väldigt målmedveten. Trots sin ringa ålder tog hans bolag in 155 miljoner kronor i riskkapital under förra året.

- Det är klart det kan kännas lite märkligt att ha en nittonåring som chef men min kunskap är det som bär mig i samtal med investerare och kolleger. Jag har arbetat med programmering och AI i flera år så det är inget nytt för mig även om min ålder ibland kan ge intrycket av något annat, säger Oliver Edholm.

Lär dig mer om ungt företagande i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev