måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Norteams grundare: ”Sälj handlar fortfarande om relationer och förtroende”

Publicerad: 16 januari 2023, 06:48

I veckans avsnitt av Under 15 gästas programledaren Henric Smolak av Norteams grundare Martin Norström.

I det 266:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av säljexperten och Norteams grundare Martin Norström för att diskutera säljstrategier.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagHenric Smolak

I en alltmer digitaliserad värld blir den personliga kontakten med många företag allt mindre. Martin Norström har arbetat med sälj i över tolv års tid och blivit prisad som årets säljare flera gånger. Hans bolag har också utsetts till Gasellföretag vid två tillfällen. Martin Norström menar att den personliga kontakten i en säljprocess fortfarande är viktig.

– Det blir fler och fler företag som fokuserar mindre på traditionella säljorganisationer och mänsklig kontakt i ett alltmer digitalt ekosystem. Men människor vill fortfarande göra affärer med människor. Den traditionella säljprocessen där man bygger relationer och förtroende hos kunder är minst lika viktig fortfarande. Även det fysiska mötet, som det görs mindre av nuförtiden, ger en säljare fördelar, säger Martin Norström i veckans avsnitt av Under 15.

Många företag har just problem med sina säljorganisationer. Det är svårt att skapa en säljkultur som motiverar säljare att kämpa för att nå sina mål.

– Jag har stött på många säljteam i bolag varpå det är ett fåtal personer som står för större delen av försäljningen. Det bolagen ofta är dåliga på i dessa fall är att fokusera på resterande teamet för att lyfta upp deras prestation. Om man bara ger rätt verktyg och incitament så kommer resultatet med tiden, säger Martin Norström i podden.

Lär dig mer om säljstrategier i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes:
Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev