Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Nina Siemiatkowski: ”Jag vill få människor att inse att vi kan förändra världen”

Publicerad: 28 september 2020, 05:48

Denna vecka intervjuar Henric Smolak Nina Siemiatkowski i ett dubbelavsnitt av ”Under 15”.

I veckans avsnitt av ”Under 15” gästas Henric Smolak av Nina Siemiatkowski, grundare av Milkywire. De två diskuterar hur välgörenhetssektorn bör förändras och hur digitala verktyg kan förenkla, förbättra och effektivisera.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Nina Siemiatkowski är marknadsdirektören som blev fotograf och som sedan blev egenföretagare i välgörenhetsbranschen. Hon beslutade sig för att bli entreprenör efter sina resor till Afrika där hon arbetade med fotoprojekt och insåg hur svårt gräsrotsorganisationer hade det med finansiering och stöd i sitt viktiga arbete.

– Jag blev väldigt förvånad. Dessa små organisationer som knappt överlevde på sina bidrag var tvungna att sköta administration och arbetssysslor som ett stort företag. Jag förstod snabbt vad digitala verktyg och en plattform kunde göra på flera olika plan. I en perfekt ekonomi finns det inga mellanhänder och även om välgörenhetssektorn är speciell behöver den också digitaliseras, säger Nina Siemiatkowski i podden.

Milkywire är en välgörenhetsplattform som förenklat går att beskriva som en korsning mellan Instagram och Kickstarter. På plattformen kan man komma närmare projekten och organisationerna man vill stötta och affärsmodellen bygger på crowdfunding där många små bidrag kan göra stora förändringar i sin helhet.

– Om bara några få personer kan skippa en kaffe i månaden och donera dessa pengar till ett projekt man brinner för räcker det för att göra stor skillnad. Jag vet att det är många som vill bidra men inte vet hur de bör göra och saknar information om vad pengarna faktiskt går till. Det vill vi lösa och få varje enskild individ att förstå att de faktiskt kan vara med och rädda världen, säger Nina Siemiatkowski i podden.

Lär dig mer om Nina Siemiatkowski och välgörenhetssektorn i dagens dubbelavsnitt:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev