Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Nick’s vd: Förbered er för Amazons intåg

Publicerad: 21 september 2020, 05:42

I Under 15 denna vecka berättar Stefan Lagerqvist, vd på godisföretaget Nick’s, hur du lyckas på Amazon.

I det 144:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Nick’s vd Stefan Lagerqvist för att diskutera Amazons intåg i Sverige och hur man lyckas som varumärke på plattformen.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

 

Stefan Lagerqvist har över ett decenniums erfarenhet av konsumentprodukter från P&G samt Unilever och för ett halvår sedan tog han över som vd för det sockerfria godisföretaget Nick’s, som tagit marknaden med storm. Nick’s finns redan på 15 marknader och har en etablerad strategi för hur de säljer sina produkter via Amazon. De blev omnämnda som ett succé-case av Amazon i deras press-release i Sverige.

– Amazon är en enorm och kraftfull plattform. För oss var det viktigt redan från början att ha ett dedikerat team som lärde sig allt om plattformen. Det är där jag tror att många misslyckas när man ser det som bara ytterligare en plattform som man sköter med vänsterhanden, säger Stefan Lagerqvist i podden.

Att Amazon kommer till Sverige innebär enligt Stefan Lagerqvist både ett hot för vissa konservativa retail-aktörer men framför allt en möjlighet som alla bör ta seriöst.

– Det kommer att ta tid för Amazon att bygga upp sitt varumärke här i Sverige. Men de har så otroligt mycket kapital och kan äga hela näringskedjan på ett effektivt sätt. Man bör ta Amazon seriöst och se till att förbereda sig inför deras intåg. För de kommer vara här för att stanna, säger Stefan i podden.

Lär dig mer om hur du lyckas på Amazon i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev