Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Netlights vd: ”Att bygga en attraktiv arbetsplats handlar mycket om att lita på människor”

Publicerad: 17 februari 2020, 06:51

Netlights vd Erik Ringertz tror att mycket av Netlights framgång beror på att grundarna byggde en organisation som de själva ville arbeta i.

I det 114:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av IT- och managementkonsultbolaget Netlights vd Erik Ringertz för att diskutera framtidens arbetsplats.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Direkt efter studierna på KTH hoppade Erik Ringertz på sina vänners nystartade konsultbolag vid namn Netlight. Efter bara något år blev han vd sedan dess har han byggt upp bolaget till att i dag finnas i flera länder och ha 1 300 anställda. Mycket av bolagets framgång har enligtErik Ringertz sitt ursprung i grundarnas oerfarenhet när de byggde bolaget.

– Vi var alla väldigt oerfarna vilket har blivit vår framgång. Vi byggde en organisation som vi själva ville arbeta i och rekryterade inte på CV utan talang och letade efter personer som kunde bidra med olika perspektiv och erfarenheter. Företag består av människor och det är människor som bygger bolagets framgång. Därför har vi lyckats skapa processer och strukturer som till mångt och mycket handlar om tillit och transparens, säger Erik Ringertz i podden.

Netlight har blivit prisats som årets arbetsplats flera gånger. Erik Ringertz menar att det är rätt självklara saker som skapat bolagets unika kultur.

– På Netlight väljer vi att lita på människor och bygger strukturer kring tillit. Vi tror också på transparens när det gäller exempelvis lön vilket visat sig motivera mer än individuella löneökningar. Om man vill bygga en stark kultur som samarbetar måste man strukturera det därefter också. Det är där många företag i dag gör fel, säger Erik i podden.

Lär dig mer om framtidens arbetsplats genom att lyssna på avsnittet nedan:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev