torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Nekos vd och medgrundare: ”Vårdsystemet måste bli mer preventivt”

Publicerad: 13 februari 2023, 06:40

Hjalmar Nilsonne (till höger) är vd på Neko Health.

I det 270:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Neko Healths vd och medgrundare Hjalmar Nilsonne för att diskutera proaktiv vård och sitt nyligen lanserade företag Neko Health som han startat tillsammans med Spotify-grundaren Daniel Ek.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakNyheter

RDM

Redaktionen Dagens Media


Daniel Ek har för alltid förändrat musikbranschen. Nu är målet att reformera sjukvården. Företaget vid namn Neko Health lanserades i förra veckan och har utvecklats under fyra års tid med Hjalmar Nilsonne som vd.

– Daniel hörde av sig och frågade om jag vill vara med på en ny entreprenöriell resa. Initialt var jag inte så intresserad men Daniel lyckades övertyga mig. Jag kommer ifrån en läkarfamilj och har funderat länge på hur man skulle kunna lösa problematiken med ökade vårdkostnader och möjligheter som finns med data och artificiell intelligens. Vi tror att det går att skapa ett vårdsystem med mindre lidande och minska skenande kostnader samtidigt som vi lägger mer resurser på prevention, säger Hjalmar Nilsonne i podden.

Neko Health erbjuder en avancerad helkroppsscanning för att hjälpa läkare att hitta och förebygga sjukdomar. Förra veckan öppnade portarna för deras första mottagning i Stockholm och intresset har varit långt över Hjalmars förväntningar.

– Vi visste inte hur stor efterfrågan skulle vara när vi först lanserade, men intresset har varit enormt och alla våra tillgängliga tider tog slut efter bara två timmar. Vi vill göra våra tjänster tillgängliga för så många som möjligt och därför ligger nu fokus på att skala upp våra faciliteter, säger Hjalmar Nilsonne i podden.

Lär dig mer om proaktiv vård och Neko Health i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes:
Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev