Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Myt att det är bättre att starta eget som ung”

Publicerad: 15 april 2019, 05:48

En av näringslivets mäktigaste kvinnor och entreprenörer – Lena Apler – gästar ”Under 15” för att dela med sig av sina erfarenheter och syn på framtidens bank och finanssektor.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

”Under 15” är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid varje måndag.

Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Lena Apler påbörjade sin entreprenöriella karriär efter en lång karriär inom SEB och på det statligt ägda Securum. Det var för snart tjugo år sedan hon och hennes dåvarande kollega Johan Möller valde att starta sin första entreprenöriella resa ihop vid namn Collector.

– Människor runt omkring mig tyckte vi var helt galna. Idag startar ju alla bolag men så var det inte för tjugo år sedan och särskilt inte i den branschen. Det första åren var otroligt tuffa men motgångarna gjorde mig bara mer motiverad att bevisa att detta visst kunde lyckas, säger Lena Apler i podden.

På frågan om hur det var att vara kvinna i en mansdominerad konservativ finansbransch menar Lena Apler både hade positiva och negativa sidor.

– På den tiden var det få kvinnor som vågade ta för sig och plats. Vi få som vågade göra det fick mycket utrymme och på SEB satsade de på oss. Sen är det klart att det fanns metoo inslag under min karriär. Men inget värre än att man kunde gå därifrån, säger Lena Apler.

Att man måste starta företag som ung är något Lena Apler motbevisat. Hon tror faktiskt det är helt tvärtom.

– Det är bra att skaffa sig erfarenheter och kontakter när man startar bolag. När man är ung så vet man inte så mycket om hur affärer faktiskt fungerar. Sen skadar det ju inte om man har en buffert med pengar på kontot heller. Det underlättar när man påbörjar en entreprenöriell karriär, säger Lena Apler i podden.

Lyssna på hela inspirerande avsnittet med Lena Apler här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även Under 15 här:

Acast: Under 15  
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev