Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Mouna Esmaeilzadeh: “Vi kommer bli nästintill odödliga”

Publicerad: 4 mars 2019, 06:44

Hjärnforskaren Mouna Esmaeilzadeh gästar Henric Smolaks podd ”Under 15”.

Foto: Under 15

Läkaren och hjärnforskaren Mouna Esmaeilzadeh gästar veckans avsnitt av ”Under 15” för att berätta om framtidens supermänniska: En varelse som kan leva för evigt, inte blir sjuk och är tusen gånger bättre på kärlek och empati än dagens människor.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

”Under 15” är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Mouna Esmaeilzadeh har vigt sitt liv åt att undersöka hur tekniken kan hjälpa människan att leva bättre och längre. Hon menar att den tid vi lever i nu är helt unik när man ser på människans potential att utvecklas till något nytt och att vi snart kommer ha mycket längre liv.

- Vi kommer att bli nästintill odödliga. Vi lever i den bästa tiden någonsin. Det har aldrig funnits en tid som varit bättre. De kommande hundra åren kommer inte att motsvara hundra år av utveckling med dagens takt – utan det kommer motsvara ungefär 20.000 år av utveckling, säger hon.

Att den tekniska utvecklingen går allt snabbare är det som gör att ​Mouna Esmaeilzadeh är optimistisk för hur vi ska kunna förändra människan till något bättre genom att integrera människa och teknik på ett sätt som inte skett innan.

- Jag brukar säga, se till att håll dig frisk de närmsta 20-30 åren så finns det goda chanser att du kommer uppleva en så radikal teknologi så att du kommer leva extremt mycket längre, säger Mouna Esmaeilzadeh i podden.

Mouna tror att människan redan om 50 år är något helt annat än idag.

- Förhoppningsvis är du och jag minst lika fräscha och friska då som vi är idag. Jag tror att vi kommer titta tillbaka och vara förvånade över vilka trauman vi fick utstå. Och vi kommer tänka: ”där gick vi och slavade och gjorde sån skitgöra som våra robotar gör idag”. Jag tror vi har optimerat oss med hjälp av genetiska saxar och andra tekniker. Vi tål temperaturer som vi inte tålde tidigare. Vi kan simma under vatten i femton timmar. Vi känner empati och kärlek tusen gånger mer än vi kunde innan vi blev supermänniskor. Jag tror vi kommer kunna utrota alla sjukdomar och se till att ingen människa i världen svälter mer.

Vill du lära dig mer om framtidens supermänniskor? Lyssna på hela avsnitt 66 av Under 15 här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även Under 15 här:

Acast: Under 15 

Itunes: Under 15 

Spotify: Under 15 

 

 

 

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev