Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Mikael Blix: ”Vi hjälper ungdomsidrotten att växa genom digitalisering”

Publicerad: 19 september 2022, 05:44

I det 249:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Laget.se och Hejas grundare Mikael Blix för att diskutera vikten av idrott, community och entreprenörskap.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakNyheter

Mikael Blix är vd och grundare för den globala kommunikationsappen för barn- och ungdomsidrott Heja. Han har ägnat sitt liv åt att bidra till en positiv impact för idrott och föreningslivet genom sina bolag, tillsammans med medgrundaren Johan Berglund. Tillsammans har de även grundat framgångsrika laget.se vilket de startade som ett UF företag i gymnasiet. De båda tror att idrotten kan vara lösningar på en del stora samhällsproblem.

– I en allt mer digital värld är det svårt för ungdomsidrotten att förbli relevant och nå ut till ungdomar och barn. Detta vill vi förändra genom att underlätta både för föräldrar, tränare och barn. Idrotten spelar stor roll för barn när det gäller både hälsa, social aktivitet och utanförskap. Det är därför viktigt att den inte minskar, säger Mikael Blix i podden.

Heja har idag långt över 1,5 miljoner användare i över femtio länder och växer snabbt organiskt. Appen har ett väldigt högt engagemang och den genomsnittliga tränaren använder Heja 14 gånger i veckan, medan föräldrar använder den sju gånger i veckan.

– Vi har ett tydligt syfte för att förenkla vardagslivet och vi märker att vi kan hjälpa nya lag att etableras och organiseras. Aktiviteten bland ungdomsidrott har generellt gått ner vilket är en väldigt negativ trend ur flera olika aspekter. Det vill vi ändra på, säger Mikael Blix i podden.

Lär dig mer om community och idrott i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15 

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev