söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Maria Sundvall: ”Kraven på den digitala infrastrukturen ökar”

Publicerad: 2 januari 2023, 07:14

Henric Smolak gästas av Maria Sundvall i nya avsnittet av Under 15.

I det 264:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Equinix svenska vd Maria Sundvall. Diskussionen handlar om digital infrastruktur.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakNyheter

Equinix grundades redan 1998 i Kalifornien och kom att bli en grundpelare i internets infrastruktur. Med över 10 000 kunder och över 250 datacenter världen över ger de företag och samhällsfunktioner tillgång till snabba och säkra digitala förbindelser. 

– Pandemin satte digitaliseringen i fokus och omställningen har pågått för företag och myndigheter som legat efter. För att Sverige ska kunna förbli konkurrenskraftigt kräver det att vi satsar på vår digitala infrastruktur. Vi befinner sig mitt i ett skifte – ett skifte som påverkar alla branscher och alla delar av samhället, säger Maria Sundvall i podden. 

Data kan vara en samhällskritisk funktion då många av Equinix kunder är aktörer inom hälso- och sjukvård, finanssektorn, myndigheter och andra som spelar en nyckelroll i att behålla folkhälsan och stabilisera ekonomin. Därför menar Maria Sundvall att det inte går att vänta och vara reaktiv när det gäller att satsa på den digitala infrastrukturen. 

– Vårt mål är att säkerställa att samhällsviktig verksamhet inte skall behöva sakta ner eller stanna upp på grund av att den digitala infrastrukturen fallerar. Detta är absolut en risk om man inte är proaktiv i detta kritiska skede av en digital transformation.

Lär dig mer om digital infrastruktur i dagens avsnitt:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev