Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Margaux Dietz: ”Jag har större räckvidd än många tv-kanaler”

Publicerad: 10 februari 2020, 06:54

Margaux Dietz diskuterar influencer marketing i podden ”Under 15”.

I det 113:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av influencern Margaux Dietz. Duon diskuterar hennes liv, influencer marketing och framtida projekt.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakMargaux Dietz

Margaux Dietz har på bara några år lyckats få flera hundratusen hängivna följare på hennes blogg, Youtube och Instagram. För allmänheten kan det verka som att hon hamnade i rampljuset helt plötsligt, men det menar Margaux Dietz inte var fallet.

– Det är många som tror att jag blev känd över en natt med mina förlossningsvideos. Men sanningen är att jag långt innan hade bloggat och satsat heltid på mina sociala kanaler. Det var däremot förlossningen som blev mitt break. Idag har jag större räckvidd än många tv-kanaler, berättar Margaux Dietz i podden.

Hon uttrycker en oro för att vara beroende av gigantiska plattformar som Instagram och Youtube. Efter ändringar i algoritmer störtdök hennes trafik med cirka 20 procent över bara en natt. Därför har Margaux Dietz en tydlig plan för hon inte ska vara beroende av endast samarbeten i framtiden.

– Jag vill inte lägga alla ägg i samma korg. Jag menar – Youtube tog helt plötsligt bortkommentarsfälten från min kanal. Trots att jag ringde upp Youtubes Europachef kunde de inte göra någonting. Jag ser en framtid som investerare och håller även på att starta ett eget techföretag. Det är en trygghet jag måste ha som entreprenör för att kunna stå stabilt om allt brakar samman, säger Margaux Dietz.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev