Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Malin Speace: ”Det hållbara valet är alltid det bästa valet”

Publicerad: 24 oktober 2022, 05:27

Situation Stockholms grundare gästar ”Under 15”.

I det 254:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Ethos grundare Malin Speace för att diskutera hållbarhet och finansbranschen.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakHållbarhetToppnyheter förmiddag

Redan som tjugoåring startade Malin Speace Situation Stockholm år 1995. Sedan dess har hon arbetat med hållbarhet och har senaste 15 åren drivit sitt konsultbolag Ethos med fokus på finansmarknaden. 

– För att växter, djur och våran planet ska överleva krävs det att alla våra val blir hållbara. Detta blir därav mer påtagligt för alla beslutsfattare och ledare i näringslivet. Det hållbara valet är alltid det bästa valet. Kortsiktigt kan det vara det dyrare men långsiktigt blir det en bra investering. Framtiden måste bli hållbar så det är bara för alla industrier och ledare att anpassa sig till det redan nu, säger Malin Speace i podden. 

Finansbranschen har länge varit känd att vara konservativ men Malin Speace menar att många bra initiativ tas för en mer hållbar framtid. 

– När jag startade Situation Stockholm så märkte jag efter några år att företag och organisationer kommer behöva grundlig utbildning och hjälp inom hållbarhet, affärsutveckling och investeringar. Mycket av makten i samhället finns i finansmarknaden och därför finns mycket att vinna på att förändra denna sektor. Jag är försiktigt optimistisk för mycket bra initiativ tas hela tiden, säger hon i podden. 

Lär dig mer om hållbarhet och finansbranschen i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev