fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Magnus Liungman: ”Vi måste bli engagerade i vårt välmående”

Publicerad: 7 mars 2022, 06:39

”Med hjälp av en smartklocka kan man få in tillräcklig med data som både kan varna en och ge värdefulla verktyg som behövs för att motverka stress”, säger Magnus Liungman.

I det 221:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Nudgelabs medgrundare och vd Magnus Liungman för att diskutera psykisk ohälsa, stress och visionen om att utplåna utbrändhet.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter förmiddagHenric Smolak

Det var i slutet av 2018 som det tog stopp för Magnus Liungman. Han var då grundare och vd för Doctrin och var van vid ett högt tempo i både sitt arbetsliv och privatliv. Bolaget hade tagit in hundratals miljoner kronor i riskkapital och målen var högt satta. 

– Jag trodde aldrig jag kunde bli utbränd. Jag förstod att jag stressade mycket och levde i ett högt tempo men tänkte inte så mycket mer på det. En dag gick jag hem från jobb och tänkte jag skulle vara ledig några dagar och sen blev jag sjukskriven i ett halvår. Det var svårt för mig att ta in och acceptera, säger Magnus Liungman i podden. 

Hans nya bolag Nudgelabs har som vision att utplåna utbrändhet och få oss att bli mer engagerade i vårt välmående. Med hjälp av biodata och teknik menar Magnus Liungman att vi delvis kan förhindra psykisk ohälsa och stress i dagens hektiska arbetsklimat. 

– Vi vill göra välmående till det naturliga tillståndet i den högpresterande värld vi lever i. Med hjälp av en smartklocka kan man få in tillräcklig med data som både kan varna en och ge värdefulla verktyg som behövs för att motverka stress. Bra företag har idag en sjukförsäkring med exempelvis psykologer för sina anställda. Problemet är att när man är i behov av vård så är det oftast redan för sent. 

Lär dig mer om psykisk ohälsa och stress i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev