Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Lynk & Co:s vd: ”Bildelning är bara början”

Publicerad: 9 maj 2022, 06:04

Programledaren Henric Smolak gästas denna vecka av Lynk & Co:s vd Alain Visser.

I det 230:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Lynk & Co:s vd Alain Visser för att diskutera bildelning och framtidens mobilitet.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakNyheter

Mobilitet på dina villkor med enkel prissättning, flexibelt ägande och möjlighet till bildelning. Så låter Lynk & Co:s erbjudande som handlar om en ny typ av bilägande. En modell som bolagets vd Alain Visser menar behövs i det urbana livet i en konservativ industri.

– En smarttelefon har utvecklats mer på några år än vad bilindustrin har gjort på tiotals år. I princip alla stora bilföretag har en affärsmodell som går ut på att sälja så många bilar som möjligt. Då måste det finnas utrymme för innovation eftersom en bil i snitt står still mer än 90 procent av dygnet, säger Alain Visser i podden.

Lynk & Co kan även beskrivas som ett community där de inte har kunder utan medlemmar. Sedan starten 2016 har bolaget vuxit rejält och nu har det över 25 000 medlemmar. Alain Visser menar att den största förändringen kommer att ske när bilar skiftas till att bli autonoma.

– Bildelning är bara början för att effektivisera ägandet och utnyttjandet av våra fordon. När bilar blir självkörande kommer spelplanen helt att ritas om och ägandet av bilar kommer vara en allt sämre affär för många. Det finns så mycket att göra i denna industri och framtiden är spännande och vårt bolag är väldigt bra positionerad inför framtiden, säger Alain Visser i podden.

Lär dig mer om framtidens mobilitet och bildelning i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev