lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Leonardo Merino: ”Det blir sämre innan det blir bättre”

Publicerad: 4 september 2023, 05:44

I det 299:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Merino Advokatbyrås partner Leonardo Merino för att diskutera konkurser och rekonstruktioner.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakKonkurs

Ökade kostnader i form av energi, räntor och lokalhyror gör läget mycket ansträngt bland många företag. Extra tufft blir det också eftersom konsumenternas ekonomi urholkas och därmed spiller över i form av minskad konsumtion. Leonardo Merino, partner på Merino Advokatbyrå, menar också att vi ser fler konkurser än tidigare år.

– Det är ett tuffare läge för många entreprenörer och den rådande konjunkturen tvingar fler företag att ge upp. Jag tror tyvärr att det kommer att bli tuffare innan det blir bättre, säger Leonardo Merino i podden.

Merino Advokatbyrå hjälper företagare vars bolag har hamnat i ekonomisk kris, som är på väg att hamna i ekonomiska svårigheter eller som vill avveckla sitt bolag. Leonardo Merino menar att det är viktigt att ta extern hjälp i ett så tidigt stadium som möjligt.

– Det är allt för många entreprenörer och företagsledare som väljer att inte ta in extern hjälp i tid vilket leder till att många företag blir tvungna att avvecklas via konkurs. Om man däremot får hjälp i rätt tid så kan fler bolag räddas, säger Leonardo Merino i podden.

Lär dig mer om konkurser och rekonstruktion i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15

Itunes: Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev