Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Lena Hackelöer: ”Ingen hade riktigt löst konto till konto-betalningar”

Publicerad: 21 november 2022, 06:54

Henric Smolak gästas av Brits grundare Lena Hackelöer i podden ”Under 15”.

I det 258:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Klarna-veteranen och Brites grundare och vd Lena Hackelöer. Duon diskuterar fintech, betalningar och entreprenörskap.

Ämnen i artikeln:

KlarnaHenric SmolakToppnyheter förmiddag

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Fintech-bolaget Brite är en het uppstickare på marknaden för snabba bankbetalningar. Sedan dess start 2019 har de växt och fått med sig starka investerare, blivit drygt sjuttio anställda och även lyckats växa även utanför Sveriges gränser. 

– Jag som var med på Klarnas resa tidigt har fått se fintech-industrin utvecklas. Marknaden är fragmenterad med många grymma bolag, men jag tyckte ingen riktigt hade löst konto till konto-betalningar som jag tyckte det bör fungera. Genom att fokusera på enkelhet och säkerhet med en tydlig nisch har vi kunnat växa snabbt på kort tid, säger Lena Hackelöer i podden. 

Skalbarhet är en annan viktigt faktor för att ett startup snabbt ska kunna växa. En annan sak som Lena Hackelöer nämner är att finna rätt kompetens. 

– Det har inte varit helt problemfria år sedan start då vi i princip slogs av pandemin efter bara ett års tid. Att växa så snabbt utan att kunna ses lika ofta och att inte kunna träffa kunder fysiskt blev en stor förändring, men som ändå fungerat förvånansvärt bra ändå. Vår skalbara affärsmodell tillåter oss att investera mycket i tillväxt och jag är så glad att vi kunnat hitta smarta kollegor med rätt kompetens. 

Lär dig mer om fintech och entreprenörskap i dagens avsnitt:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev