Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Lassies grundare: ”Pandemin har varit en kickstart för oss”

Publicerad: 6 september 2021, 05:47

Hedda Båverud Olsson, grundare av det digitala djurförsäkringsföretaget Lassie, gästar Henric Smolak och podcasten ”Under 15” för att prata pet tech.

I det 195:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Hedda Båverud Olsson som startat det digitala djurförsäkringsföretaget Lassie. Idag diskuterar de pet tech och hur man revolutionerar en traditionell industri.


Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Hedda Båverud Olsson har en bakgrund som managementkonsult på Mckinsey och har jobbat med investeringar på EQT Group. Ur hennes frustration för traditionella bolag och en passion för djur växte idén med en nytt digital djurförsäkring.

– Min mamma är veterinär och jag har växt upp i en miljö där vi har kunnat undvika mycket skador och problem med våra djur. Det finns mycket att göra i branschen och vi har bara precis börjat vår resa, säger Hedda Båverud Olsson i podden.

Pandemin har lett till husdjurs-rusning och veterinärkostnaderna skenar. Med spelifiering vill försäkringsuppstickaren Lassie utmana den traditionella vårdmodellen för hundar och katter.

– Pandemin har accelererat vår resa även om jag satte i gång bolagsresan precis innan. Fler och fler har valt att skaffa husdjur och då behövs också bättre tjänster och produkter för att underlätta. Vi ska vara det naturliga valet för djurägare när det gäller försäkringar och inte bara i Sverige, säger Hedda Båverud Olsson i podden.

Lär dig mer om pet tech och Lassie i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakUnder 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev