Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Kristina Djerf: ”Vi måste investera i vårt eget välmående”

Publicerad: 1 april 2019, 05:57

Kristina Djerf gästar Under 15

Foto: Pressbild

Under 15 gästas av yogaläraren Kristina Djerf som driver Bikram Yoga City. I en digitalt uppkopplad värld med ökad psykisk ohälsa och stress diskuteras det i dagens avsnitt kring hur yoga kan vara ett verktyg för att öka sitt välmående.

Ämnen i artikeln:

Under 15

”Under 15” är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid varje måndag. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Yoga är en uråldrig indisk vetenskap som handlar om att förena kropp och själ. Dagens populära utövande av yoga är inte densamma som den historiska men att det har en positiv påverkan på kropp och själ är Kristina Djerf helt övertygad om.

- Jag själv arbetade på ett stort modeföretag och trivdes bra men arbetade hårt och kände att stressen tog över. När jag fann yogan hjälpte det mig att börja reflektera över mitt liv och vart jag ville. Förutom de fysiologiska aspekterna gjorde det mig mer lugn och jag fick bättre kontroll över mitt temperament och stressade vardag.

Yogan gjorde att Kristina Djerf valde att byta bana i karriären. Förutom sin förälskelse i yogan ville hon följa sin dröm att driva eget. Efter att ha blivit licensierad yogainstruktör i Las Vegas år 2009 startade hon upp sin studio i på Olof Palmes gata i Stockholm. Kristina Djerf menar att vem som helst kan utöva yoga oavsett ålder och fysiska förutsättningar.

- Vi måste alla investera mer i vårt egna välmående. Det är så mycket som händer i våra liv och det är svårt att hitta utrymme för oss själva. ​Filosofin vi har på Bikram Yoga City är att du gör så mycket du kan utifrån dina egna förutsättningar. ​Yogan hjälpte mig i mitt hektiska liv och att få se vad yoga kan göra för andra, både fysiskt och psykiskt, är något som inspirerar mig i min vardag.

Vill du lära dig mer om varför man borde utöva yoga? Lyssna på hela avsnittet nedan: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev