Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Kriget om talang handlar om rätt ledarskap

Publicerad: 28 januari 2019, 06:48

Veckans avsnitt av "Under 15" gästas av Anna Stenberg.

Foto: Press

"Under 15" gästas av Anna Stenberg, som efter en framgångsrik karriär på MTG gick vidare och startade WES - Women Executive Search för att rekrytera kvinnliga ledare. I veckans avsnitt diskuteras ledarskap och mångfald.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakMTG

"Under 15" är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Anna Stenberg menar att dagens ledarskap skiljer sig från hur det sett ut historiskt

– För mig är en ledare någon som verkligen kan ha förståelse för olika människors behov och drivkrafter. Den klassiska chefen var någon som sa ‘det är hit vi ska och här är målen och det här är hur vi ska ta oss dit’. Men den moderna ledaren, som jag själv tycker om, är den individanpassade och personliga ledaren som har en förmåga att individanpassa sitt ledarskap. En ledare som kan leda brokiga och diversifierade team.

På MTG reagerade Anna Stenberg på hur de rekryteringsfirmor som anlitades var dåliga på att att hitta spännande profiler på kandidater. Alla kandidater som presenterades var dessutom var de väldigt lika varandra.

– Det var nästan aldrig personer med internationell bakgrund, i princip alla var män i precis samma ålder med precis samma utbildning, och så ville inte vi bygga våra bolag.

Hon konfronterade chefsrekryteringsbranschen för att få bättre kandidater, men var inte nöjd med svaren hon fick.

– Jag fick två svar, det ena var att kvinnor och de kandidater som du efterfrågar inte ville ta sig an den här typen av chefsroller och det finns det inga kvinnor med den här kompetensen tyvärr. Jag var övertygad om att dom hade fel och visste att det var på det viset.

Resten är så att säga historia och genom WES har Anna Stenbeck idag rekryterat över 700 chefer till ledande befattningar. Över 80 procent av dessa har varit kvinnor och över 40 procent med en internationell bakgrund.

Vill du lära dig mer om ledarskap och mångfald lyssna på hela avsnittet här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Itunes: Under 15
Spotify: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakMTG

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev