Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Konstnären Sabina von Essen gästar Under 15:s jubileumsavsnitt

Publicerad: 11 oktober 2021, 05:48

När podcasten Under 15 firar 200 avsnittet gästas programledaren Henric Smolak av konstnären Sabina von Essen.

Podcasten Under 15 släpper sitt 200 avsnitt och gästas av konstnären Sabina von Essen.


Ämnen i artikeln:

Under 15

I det 200:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av konstnären Sabina von Essen för att diskutera hennes snabba väg till framgång som konstnär och hur hon använder sitt community i sociala kanaler som primär säljkanal.

Sabina von Essen har på två år blivit en en konstnär att räkna med. Tavlor som säljs för flera hundratusen kronor där Sabina som endast är 26 år gammal använder en samverkan mellan teknik och konst i sitt skapande.

– Jag tror att min styrka ligger i att jag aldrig har utbildat mig till konstnär. Jag följer inga mallar och har inga regler i mitt skapande och har därför lyckats skapa min egen grej. Jag började sälja målningar på papper via Blocket och i dag har jag mitt eget galleri, säger Sabina i podden.

Sabina von Essen började måla eftersom hon mådde dåligt i sitt stressiga liv under studieperioden på KTH. I dag har Sabina von Essen sikte på att bygga sitt egna universum där skapandet ska innebära mycket mer än bara tavlor och målningar.

– Många gallerister förstod sig inte på att jag kunde ha sådan efterfrågan via instagram. De förstod inte kraften i min relation med mitt community. Jag vill i framtiden skapa min egen värld med tyger, tavlor och annat som sätter färg och skapar glädje i vårt vardagsliv, säger Sabina i podden.

Lär dig mer om en modern digital konstnär i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.