Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Klientlys grundare: ”Juridisk rådgivning bör vara tillgängligt för alla”

Publicerad: 16 maj 2022, 05:42

Advokatduon Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn, som denna vecka gästar Under 15, sadlade om från att ha egen advokatbyrå till att bli techentreprenörer.

I det 331:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Klientlys grundare Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn för att diskutera legaltech.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakNyheter

Kliently kan beskrivas som ett Kry för juridisk rådgivning där användaren bokar in videomöten för att få hjälp och råd. Garanterat möte inom 24 timmar och finns tillgängligt för flera olika språk. Advokatduon Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn sadlade om från att ha egen advokatbyrå till att bli techentreprenörer.

– Det var många som tyckte vi var galna eftersom vi hade en bra lönsam byrå som växte. Men vi båda kände att det fanns så mycket att göra med juridiken och digitaliseringen. Vi ville demokratisera och tillgängliggöra juridik för alla, säger Nadja Hatem i podden.

Legaltech har blivit begreppet på digitaliseringen av juridik. En industri som har tagit lång tid att förändra.

– Vår bransch har varit tradiitonstung och konservativ och har funkat på ett visst sätt under en lång tid. Men vi kände för några år sedan att det måste gå att göra saker annorlunda. Vi märkte snabbt att många privatpersoner hade svårt att hitta rätt typ av jurist för rätt ärende. Det är en komplex process där en digital plattform kan göra stor skillnad, säger Anuta Sjunghamn i podden.

Lär dig mer om legaltech i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev