Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Kavalls vd John Tengberg: ”Människor vill inte behöva planera”

Publicerad: 21 mars 2022, 06:30

Under 15:s Henric Smolak gästas av John Tengberg, vd och medgrundare av Kavall.

I det 223:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Kavalls vd och medgrundare John Tengberg – för att diskutera dark stores och snabba hemleveranser.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Det nystartade bolaget Kavall levererar livsmedel hem till sina kunders dörrar på bara på tio minuter. Detta genom att öppna så kallade dark stores som är helt anpassade för leverans. En industri som redan är stor i flera marknader runtom i Europa men som nu börjat växa även i Sverige. 

– På några månader gick vi från att bara ha en idé på papper till att ha öppnat upp butiker för leverans av matvaror på tio minuter. Människor vill inte behöva planera sitt inhandlande av mat vilket är problemet med näthandeln idag, säger John Tengberg i podden. 

Dark stores är en växande trend i storstäder och John Tengberg menar att industrin bara är i sin linda och att det kommer finnas plats för flera olika aktörer. 

– Livsmedelsindustrin är gigantisk och mer nischade aktörer som oss kommer ta andelar från den traditionella handeln. Vi fokuserar på att ge våra kunder så bra upplevelse som möjligt och just nu är storstäder i Norden vårt fokus, säger John Tengberg. 

Lär dig mer om dark stores i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, vd på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev