Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Junipers grundare: ”Varför ska man bara leva lyxigt under semestern?”

Publicerad: 7 november 2022, 06:39

I det 256:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Junipers grundare Mathilda Wibom Westerberg för att diskutera entreprenörskap och hur det är att starta bolag under föräldraledigheten.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Mathilda Wibom Westerberg var föräldraledig och på semester på Mallorca med maken Jacob och dottern Juni när hon kom på att hon ville starta sitt första egna företag. Tanken var att kunna ta med sig hotellkänslan hem och resultatet blev Juniper som skulle erbjuda premiumprodukter för hemmet. 

– Jag började ifrågasätta varför man bara ska njuta på semestern och inte i hemmet där man spenderar merparten av sin tid. Jag ville ta hem premiumkänslan till våra hem, säger hon i podden. 

Att starta bolag under föräldraledigheten har både sina för och nackdelar enligt Mathilda Wibom Westerberg. Men en pandemi och förhöjda bomullspriser samt en flytt till New York blev också utmanande. 

– De senaste åren har varit tuffa men också otroligt lärorika. Det gäller verkligen att man har en idé man brinner för så att man inte ger upp när det kommer motgångar, säger hon i podden. 

Du hittar ”Under 15” här: 

Spotify: Under 15

Itunes: Under 15  

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev