söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Junglemaps vd: ”Informationssäkerhet bör vara prioriterat 2023”

Publicerad: 27 december 2022, 06:38

I det 263:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Junglemaps vd Gustav Berghog för att diskutera kompetensutveckling och nanolearning.

Ämnen i artikeln:

NyheterUnder 15Henric Smolak

Nanolearning är en modernare form av kompetensutveckling som utbildningsföretaget Junglemap arbetar med. Det kan innebära att medarbetare får ett mejl varje vecka med en kort kurs. I denna utbildningsmetod delar man upp kursinnehållet i flera korta lektioner på max tre minuter.

– Nanolearning är en modernare form av kompetensutveckling som är anpassad till medarbetare och deras scheman. Vi måste hitta nya enklare sätt att lära ut och utveckla kompetens inom bolag och denna metod fungerar verkligen, säger Junglemaps vd Gustav Berghog i podden.

Gustav Berghog anser att arbetsgivare behöver ställa om och börja se lärandet som en process. Utbildningar behöver inte nödvändigtvis ha ett slut utan kompetens behöver ständigt uppdateras och repeteras.

– Det tar i snitt cirka 66 dagar att förändra ett beteende. Då kan man inte förvänta sig att medarbetare ska komma ihåg vad de lärde sig på en endagsutbildning för ett halvår sedan. Nanolearning är en vetenskapsbaserad metod som innebär att vi lär oss bättre om vi repeterar kunskapen med ett visst intervall, säger Gustav i podden.

Lär dig mer om nanolearning och kompetensutveckling i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev