lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

John Ahlberg: ”Irrationell rädsla får inte sätta stopp för kärnkraften”

Publicerad: 11 januari 2021, 06:53

I det 160:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av John Ahlberg som startat Kärnfull Energi för att diskutera kärnkraft och dess roll som energislag i framtiden.

Foto: Under 15

I det 160:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av John Ahlberg som startat elbolaget Kärnfull energi för att diskutera kärnkraft och dess roll som energislag i framtiden.

Ämnen i artikeln:

Under 15

John Ahlberg tycker inte att kärnkraftens viktiga roll för en fossilfri och elektrifierad framtid fick tillräckligt med uppmärksamhet. Han menar att en irrationell rädsla inte kan styra framtidens behov av kärnkraft. 

– Kärnkraften är det enda skalbara och pålitliga energislaget som kan ge oss fossilfri el dygnet runt. Dessutom är det bevisligen säkert. Jag har full respekt för människors rädsla men vi kan inte låta irrationell rädsla stoppa kärnkraftens viktiga funktion för en hållbar framtid, säger John i podden. 

John menar att det är nödvändigt för oss i Sverige att investera mer i kärnkraft för att säkra vårt elbehov. 

– Kärnkraften kommer ha en betydande roll i framtiden som enda rena, skalbara och planerbara alternativ. Men självklart behövs en mix med andra fossilfria energislag. Det är därför nödvändigt att Sverige vågar satsa mer om vi vill nå våra klimatmål i vårt avlånga land. Jag tror Polen kommer bli ett föregångsland i och med deras satsning på kärnkraft, säger John i podden. 

Lär dig mer om kärnkraft här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även Under 15 här: 

Acast: Under 15

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15  

 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev