fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Jane Walerud: “Jag är rätt dålig på att investera men bra på att bygga bolag”

Publicerad: 20 juni 2022, 05:34

I ”Under 15” möter Henric Smolak Jane Walerud i ett samtal om bolagsbygge och investeringsstrategier.

I det 336:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören och investeraren Jane Walerud för att diskutera ängelinvesteringar och entreprenörskap.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

Jane Walerud  var Klarnas första investerare och har varit med och startat och sålt flera bolag. Hon är en av landets första kvinnor som blivit techmiljardär helt utan ärvda pengar. Trots detta anser hon sig själv vara rätt dålig på att investera.

– I hela mitt liv har jag byggt bolag. Första bolaget startade jag med min syster när jag var åtta år då vi sydde upp breda slipsar. Sedan dess har det följt mig genom livet. Jag har startat många bolag men de som har gått bra är de som jag blivit medgrundare i eller varit operativ i. Det visar sig att jag inte är en bra investerare snarare en duktig bolagsbyggare, säger Jane Walerud i podden.

Jane Walerud arbetar numera med familjebolaget där de investerar i bolag som verkar för en levande planet. Hållbara bolag som faktiskt kan göra skillnad. Hon är också med i juryn i tävlingen Startup 4 Climate som anordnas av Godel och Ellevio.

– Det är häftigt att se hur vi kan hjälpa duktiga entreprenörer med idéer som kan förändra världen. Det ger mig driv och energi att fortsätta investera. Startup 4 Climate ger möjligheten till två bolag som vill verka för klimatet att vinna upp till två miljoner kronor. Det är kapital som kan göra stor skillnad i ett tidigt skede, säger Jane i podden.

 

Lär dig mer om Jane Walerud och investeringar i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev