Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

”Jag insåg att digitaliseringen inte bara hade positiva effekter”

Publicerad: 19 november 2018, 06:53

Judith Wolst.

Under 15 träffar den digitala strategen och nyblivna författaren Judith Wolst för
att diskutera den rådande digitala paniken. I avsnittet berättar hon vad vi behöver göra för att lära oss hantera det digitala.


Ämnen i artikeln:

Under 15

Under 15 är podden för dig som vill lära dig lite om mycket på kort tid. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på media-techföretaget Strossle. 

Judith Wolst var under väldigt långt tid väldigt positiv till allt som hade med det digitaliseringen och internet att göra. I hennes nya bok “Digital Panik” tvingades hon även reflektera över det negativa konsekvenserna digitaliseringen har haft i samhället.

- För några år sen stod jag endast på sen och pratade om allt positivt kring digitaliseringen. Det var dags för mig att reflektera kring vad jag egentligen tyckte om det digitala och resultatet blev boken, säger Judith Wolst i avsnittet.

Judith Wolst tycker att det finns vissa oroväckande signaler i samhället som är direkt kopplade till skärmtid och våra brister i att kunna hantera teknik.

- Vi ser föräldrar som ger skärmar till sina barn istället för tröst. Vi ser stressrelaterade sjukdomar som ökar mer och mer i samhället. Studier visar att den empatiska förmågan gått ner 40 procent senaste 20 åren bland unga. Då blir det allt mer viktigt att diskutera hur vi kan finna lösningar på dessa problem.

Lär dig om hur vi kan få bukt med den digitala paniken:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev