söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Insurelys grundare: ”Vi gör det här för att förändra en hel bransch”

Publicerad: 12 december 2022, 06:44

I det 261:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Insurelys grundare Martin Einemo för att diskutera insurtech och digitalisering av försäkringsbranschen.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakNyheter

Insurely grundades 2018 och har sedan dess byggt en så kallad open insurance-plattform som gör det möjligt för försäkringsbolag och finansiella aktörer att få tillgång till realtidsdata från försäkringsmarknaden. Bolaget tog tidigare i år in 190 miljoner kronor i externt kapital för att bland annat växa internationellt,.

– Försäkringsbranschen har sett likadan ut alldeles för länge där kunderna inte har varit i fokus. Detta vill vi förändra och kunna ge rätt info till kunder i en digital upplevelse. Vi gör det här för att förändra en hel bransch, säger Martin Einemo i podden.

Insurely har beskrivits som ett Tink för försäkringsbranschen och Martin Einemo menar att det finns många likheter.

– Det vi i grunden levererar är data till våra kunder. Vi vill möjliggöra en transparent och öppen försäkringsbransch som gynnar alla intressenter. Vi växer snabbt och har en spännande framtid till mötes i en industri som just nu håller på att förändras, säger Martin Einemo i podden.

Lär dig mer om insurtech i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på mediatechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev