Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Ida Ström: ”Design borde vara en del av hela kundupplevelsen”

Publicerad: 26 september 2022, 05:42

I det 250:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av produktdesignern Ida Ström för att diskutera arbetslivet i Silicon Valley, design och marknadsprocesser.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Ida Ström är en Stockholmsfödd designer som i dag arbetar med tech-bolag i Silicon Valley. Efter sju års erfarenhet av att arbeta i mode- och teknikbranschen med att hjälpa team att designa och bygga produkter har Ida Ström i dag börjat arbeta med den växande Fintech branschen på företaget Mercury.

– Produktdesign kräver övergripande kompetenser med bra samarbetsförmågor internt. Min roll handlar till 80 procent om research och att försöka förstå kunden. Sen bygger vi produkterna tillsammans med utvecklare och andra delar av teamet, säger Ida Ström i podden.

Mercury, som arbetar med att erbjuda banktjänster till startups, måste balansera en snabb och enkel produkt men med hög prioritering på säkerhet. Detta är en balansgång som kan vara svår för många företag. Det då de isolerar produktdesign-teamet från resterande bolag, menar Ida Ström.

– I många traditionella bolag är produktdesign ett isolerat team. Detta resulterar i att teamen inte bygger samma sak och att det lätt blir fel i produktutvecklingen. För att kunna ha kunden i fokus och bygga så bra tjänst som möjligt krävs det att alla olika delar av organisationen har samma syn på produkten, säger Ida Ström i podden.

Lär dig mer om produktdesign i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15 

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev