Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Icas framtidsanalytiker: ”Framtidens matbutik kommer fylla helt olika behov”

Publicerad: 10 oktober 2022, 05:36

Henric Smolak gästas av Ann-Katrin Tottie, varumärkeschef och framtidsanalytiker på Ica, i avsnitt 252 av podden Under 15.

I det 252:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Icas varumärkeschef och framtidsanalytiker Ann-Katrin Tottie. Tillsammans diskuterar de framtidens matbutik och hur våra konsumtionsvanor förändras med digitaliseringen.

Ämnen i artikeln:

Henric SmolakICAToppnyheter förmiddag

Många försöker sia om framtidens retail där digitaliseringen börjar ta allt större plats. Att den fysiska butiken vävs ihop med e-handeln är något många är överens om, och enligt Ann-Katrin Tottie kommer dessa två ekosystem att leva allt mer i symbios inom kort. 

– Närbutiken kommer definitivt finnas kvar i framtiden men allt mer storhandling kommer börja ske digitalt. Det som kommer förändras är sättet vi handlar på. Redan nu finns teknik så att vi kan plocka varor och packa dem medan vi handlar, och sen bara lämna butiken och betala via ditt personliga konto, säger Ann-Katrin Tottie i podden. 

Att ställa om i en snabbföränderlig industri kan verka som en stor uppgift för en gigant som Ica. Men Ann-Katrin Tottie menar att deras nyfikenhet på innovation och agilitet utgörs mycket av deras lokala entreprenörer som styr vad som sker i butikerna. 

– Vi har lokala Ica-handlare som testar obemannade butiker och många andra tekniska lösningar. Framtidens matbutik kommer vara väldigt behovsanpassad för olika typer av konsumenter med helt olika behov. Därför är vi väl anpassade för en snabbt föränderlig framtid med ett entreprenöriellt mindset anpassat för den lokala efterfrågan.

Lär dig mer om framtidens matbutik i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, Vd på mediatechbolaget Strossle.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev