måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Icas framtidsanalytiker: ”Användning av data är en balansgång”

Publicerad: 5 juni 2023, 05:58

I det 286:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Icas framtidsanalytiker Ann-Katrin Tottie för att diskutera framtidens kommunikation och marknadsföring.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakPodcast

För sjunde året i rad publicerar ICA sin framtidsrapport – i år är fokus kommunikation och marknadsföring. I rapporten undersöks bland annat AI, teknik som härmar våra sinnen, en framväxt av nya affärsmodeller samt hur framtidens hållbarhetsarbete ser ut.

– Det är spännande att blicka in i en framtid där så mycket kommer att förändras i sättet vi kommunicerar och marknadsför oss på. AI är här för att stanna och kommer att bli en kreativ kollega som blir integrerad i vardagen. Användandet av data kommer att vara tvunget att skapa värde för kunder. Vi ser också tydligt en hållbarhetsrevolution på ingång, säger Icas framtidsanalytiker Ann-Katrin Tottie i podden.

Att nyttjandet av data för vår marknadsföring har varit en balansgång råder det ingen tvivel om. Ann-Katrin Tottie menar att det kommer att behöva skapa värde för att kunna nyttjas i framtiden.

- Det finns många internetanvändare som har upplevt att man blivit ”förföljd” av en tidigare sökning på något man sedan får en massa reklam för. Inte ovanligt att det dessutom kommer efter att man redan köpt varan, något som både skapar irritation och inte ger något mervärde till konsumenten. Men vår data kan samtidigt vara lösningen på många av de problem vi upplever med marknadsföring idag – den kan möjliggöra en betydligt bättre relevans i de erbjudanden och budskap vi möts av, säger Ann-Katrin i podden.

Lär dig mer om framtidens kommunikation och marknadsföring i dagens avsnitt här:

Spotify: Under 15
Itunes: Under 15

”Under 15” produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, CCO på medietechföretaget Azerion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev