söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

IBM:s vd Vahid Zohali: ”Sverige har så mycket outnyttjade resurser”

Publicerad: 20 december 2021, 06:43

”om jag skulle satsa på något land så är det Sverige”, säger IBM Sveriges vd Vahid Zohali.

I det 210:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av IBM Sveriges vd Vahid Zohali för att diskutera Sveriges framtid som technation.

Ämnen i artikeln:

Under 15Henric Smolak

IBM är ett amerikanskt IT-företag med över 400.000 anställda världen över. Vahid Zohali är vd på IBM Sverige och leder det digitala paradigmskiftet i syfte till att skapa framtidens samhälle. Han är positiv för all den innovation som sker i Sverige.

– Sverige är ett unikt land som verkligen har lyckats positionera sig som en technation globalt. Vi ser ett tydligt paradigmskifte under pandemin där vi som ett innovativt land kan gasa och satsa på framtidens teknikutveckling, säger Vahid Zohali i podden.

Vahid Zohali kom till Sverige som flykting och såg utbildning som vägen till integration och framgång. För att förbli en technation och öka integrationsgraden i samhället menar Vahid Zohali att vi måste satsa på den outnyttjade kompetensen vi har i vårt land.

– Vi har många högutbildade ingenjörer, ekonomer och drivna människor som kommit till Sverige som vi inte satsar på idag. För att förbli ett attraktivt land för entreprenörskap och företagande måste det satsas på utbildning och säkerställa den kompetens som behövs i framtiden. Men om jag skulle satsa på något land så är det Sverige. Vi har enorm potential, säger Vahid Zohali i podden.

Lär dig mer om Sverige som technation i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” där poddar finns:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev