Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Hövdings vd: ”Vi har bara börjat”

Publicerad: 12 augusti 2019, 05:46

Hövdings vd Fredrik Carling.

I senaste avsnittet av ”Under 15” diskuteras banbrytande innovationer med cykelhjälmsföretaget Hövdings vd Fredrik Carling.


Ämnen i artikeln:

Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle. 

Hövdings cykelhjälm har på senare tid börjat synas runt allt fler cyklisters nackar i våra städer, men bolaget är långt ifrån nytt – det grundades redan år 2005. 

Fredrik Carling menar att alla banbrytande innovationer som måste förändra ett beteende tar tid på sig för att slå igenom. Även om Hövdings hjälm flera gånger utsetts till världens i särklass säkraste cykelhjälm, är det först de senaste åren det börjat ta fart med försäljningen. 

– I flera tusen år har vi lärt oss att vi måste bära något på huvudet för att skydda oss. Det är något vi på Hövding med vår nätta krage och airbagteknologi sätter på sin spets. Nu när man kan se sina kollegor och andra cyklister bära våra produkter blir det också ett mindre steg för andra att lita på och köpa våra produkter. 

Även om man börjat se Hövding mer och mer även utanför Sveriges gränser så är Fredrik Carling helt övertygad om att detta bara är början. 

– Många ser oss som ett cykelhjälmsbolag, men det finns ingen annan som har så hög kompetens gällande bärbar airbagteknologi som Hövding. Vi får tiotal förfrågningar varje vecka om produkter som man vill utveckla med hjälp av vår teknologi och kompetens, säger han och avslutar.

– Men just nu ska vi säkerställa att vi skyddar så många cyklister som möjligt, vilket kräver fokus. Vi går en spännande framtid till mötes och vi har bara börjat. 

Lyssna och lär dig mer om Hövding och banbrytande innovationer här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15 

Ämnen i artikeln:

Under 15

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev