Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Henrik Appert: “Plötsligt fanns det inte något val för skolan att börja digitaliseras”

Publicerad: 19 april 2021, 05:40

I det 174:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Matteappens grundare Henrik Appert. I dagens avsnitt diskuterar de edtech och individanpassat lärande.


Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Pandemin har fört mig sig trauma och hemskheter runtom i världen. Men Matteappens grundare Henrik Appert menar att det också har fört vårt samhälle och vår skola in i en bättre digital framtid.

– Pandemin har flyttat skolan ett decennium in i framtiden eftersom det plötsligt inte fanns något val för skolan att börja digitaliseras. Lärare och pedagoger har insett att tekniken faktiskt kan hjälpa och effektivisera skolan. Det har växt en nyfikenhet som inte fanns tidigare, säger Henrik Apperti podden.

Henrik Appert som de senaste åren arbetat med att försöka effektivisera utbildning i framför allt matematik har full respekt för att förändringar tar tid. Men han menar att skolan måste förändras för att säkerställa kvalitet och behålla konkurrenskraften i vårt land.

– Vi vill hjälpa pedagoger, rektorer och skolor att göra undervisningen bättre i klassrummen. Utbildning måste ta hjälp av data och teknik för att kunna möta varje enskild individ och förbättra kvalitén i skolan. Nu har vi fått lite momentum under pandemin och jag hoppas och tror att det består. Då kan exempelvis Sveriges underpresterande i matematik förbättras snabbt, säger Henrik Appert i podden.

Lär dig mer om edtech och individanpassat lärande i dagens avsnitt här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

Ämnen i artikeln:

Henric Smolak

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev