söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Henri Thunberg: ”Effektivitet bör vara i fokus för givare”

Publicerad: 25 juli 2022, 07:24

Henric Smolak gästas av entreprenören Henri Thunberg som startat plattformen geeffektivt.se.

I det 341:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av entreprenören Henri Thunberg som startat plattformen geeffektivt.se för att diskutera välgörenhet och transparens.

Ämnen i artikeln:

Under 15Toppnyheter eftermiddag

Entreprenören Henri Thunberg har de senaste åren arbetat med välgörenhet och hans senaste plattform geeffektivt.se startade han för lite mer än två år sedan som ett resultat av att svenska givare fokuserar för mycket på ändamålskostnader och han ville se mer fokus på effektivitet. 

– Det finns otroligt många duktiga organisationer där ute men mycket idag handlar om att synas och höras även inom välgörenhet. Det vi vill möjliggöra är att ge givare insikter och data om vilka organisationer som faktiskt ger mest nytta för varje krona, säger Henri i podden. 

Henri menar att om vi riktar om givarnas pengar i Sverige kan vi få dubbel så stor effekt och nytta men det kräver också att informationen når ut till de som faktiskt skänker pengar. 

– Det är väldigt motiverande att se att vi kan åstadkomma så mycket mer endast genom att ändra om hur pengarna bäst ska skänkas och var de gör störst skillnad. Det är sådan som motiverar en att arbeta hårt varje dag, säger Henri i podden. 

Lär dig mer om välgörenhet och transparens dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här: 

Acast: Under 15 

Spotify: Under 15 

Itunes: Under 15 

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, Vd på mediatechbolaget Strossle.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev