Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Hélène Barnekow: ”Jag var trött på att vara ensam kvinna i rummet”

Publicerad: 9 december 2019, 06:49

Hélène Barnekow, vd på Microsoft i Sverige, gästar podden ”Under 15”.

I det 105:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Microsofts vd Hélène Barnekow. Tillsammans diskuterar de modernt ledarskap och vilka kvalitéer och egenskaper som utgör en bra ledare.


Ämnen i artikeln:

Under 15Microsoft

Med en framgångsrik internationell karriär bakom sig på bland annat FN, Sony Ericsson och Telia är Hélène Barnekow nu vd på Microsoft i Sverige. Hon brinner för hållbart ledarskap och kom nyligen ut med boken ”Restart” om just värdebaserat ledarskap och makt med meningsfullhet.

– Ledarskapet är idag viktigare än någonsin förut och alla organisationer behöver starka, modiga och ödmjuka ledare som främjar innovation och vågar satsa på framtiden. Idag handlar allt om de anställda och hur man kan skapa och främja företagets kultur. I en digital värld kan allt kopieras och därmed blir kulturen det som kommer särskilja framtidens organisationer. En ledare måste därmed kunna både bära och främja kulturen i en organisation, säger Hélène Barnekow i podden.

En hjärtefråga som varit en röd tråd i hennes karriär är mångfald och jämlikhet.

– Jag blev helt enkelt trött på att vara ensam kvinna i rummet och se att inga av kvinnor blev befordrade. Det var då jag bestämde mig för att bli en ledare som lever som jag lär och alltid lämna en organisation med en mångfaldig ledning, säger Hélène Barnekow.

Lyssna på den tvådelade podden här:

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:
Acast: ​Under 15
Spotify: ​Under 15
Itunes: ​Under 15

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, kommersiell chef på mediatechbolaget Strossle.

Ämnen i artikeln:

Under 15Microsoft

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev