Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Under 15

Gustav Stenbeck i Under 15: ”Förändras eller dö”

Publicerad: 14 februari 2022, 07:18

Mestros vd Gustav Stenbeck säger i podden ”Under 15” att man kan göra mer storskalig påverkan i näringslivet om man vågar drömma stort.

I det 218:e avsnittet av podcasten ”Under 15” gästas Henric Smolak av Mestros vd Gustav Stenbeck för att diskutera hållbarhet och lönsamma affärer.


Ämnen i artikeln:

Under 15Henric SmolakToppnyheter förmiddag

Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Med erfarenhet från Greenpeace, multinationella företag och från startup-världen talar han om hur hållbarhet håller på att förändra det ekonomiska landskapet i rasande takt och hur det påverkar sättet bolag gör affärer på. 

- Att göra gott för världen är något som krävs från framtidens bolag. Men det betyder inte att affärerna ska påverkas för det. När jag arbetade som hållbarhetschef för Petter Stordalen var det många som ifrågasatte våra hållbarhetsinitiativ. Men jag menar att det positiva utfallet ändå måste vara det viktigaste, säger Gustav Stenbeck i podden. 

Mestro är en molnbaserad tjänst för energiuppföljning som hjälper fastighetsägare att spara tid, pengar och energi och har enligt Gustav Stenbeck hållbarhet i sin kärna. Han menar att framtidens bolag kommer vara tvungna att ha hållbarhet som en del av sin kärnaffär. 

- Det har varit mycket snack om hållbarhet det senaste decenniet men nu börjar action på riktigt tas av näringslivet. Jag har varit på Greenpeace och tror att man kan göra mer storskalig påverkan i näringslivet om man vågar drömma stort. Det handlar också om att förändras eller dö för många gamla traditionella bolag i dag, säger Gustav Stenbeck i podden. 

Lär dig mer om hållbarhet och lönsamma affärer i dagens avsnitt här: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Du hittar även ”Under 15” här:

Acast: Under 15
Spotify: Under 15
Itunes: Under 15  

”Under 15” är podden för dig som snabbt och effektivt vill hålla dig uppdaterad i vår snabbföränderliga värld. Podden produceras i samarbete med Dagens Media och görs av Henric Smolak, Vd på mediatechbolaget Strossle. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev